14 Maart - Dag 33
Door: Henk Spijkerman
Blijf op de hoogte en volg Henk
14 Maart 2013 | Frankrijk, La Chaussée-sur-Marne
Gisteravond aangekomen in een hotel, niet pelgrims waardig. Super de luxe en aan de prijzen te zien niet geschikt voor ons knip. Door tussenkomst van de burgemeester, die een heel belangrijk ambt bekleedt in het dorp, gaan er achteraf andere regels gelden budgetair en dat kwam voor ons heel goed uit.
Een pelgrim mag nl nooit te veel betalen onder het toeziend oog van de burgemeester. We hadden een drie gangen menu en aten alles tot de laatste kruimel op, eten hoor je natuurlijk niet te verspillen vandaar. In de morgen een vet ontbijt, gelijk maar voor de hele dag meegenomen, en daarna op route. De omstandigheden waren wederom winters met een temperatuur ruim onder nul. Langzamerhand onttrekken we ons aan het uitgestorven platteland van Frankrijk en komen we iets meer in de bewoonde wereld terecht.
Want even ter zake: het is in het noorden uitgestorven, grauw en triest.
Er is echt helemaal niets en niemand. We zeggen zo vaak: waar zijn die mensen en de ramen zijn altijd gesloten. Ieder leeft er in zijn eigen wereld achter de muren van zijn huis. Dan is het in Nederland toch wel even socialer en ook gezelliger. Onderweg genoten van het prachtige landschap, positief is nl wel dat het hier geweldig mooi is, en rond de klok van 14.30 uur arriveerden we bij het office du tourist. De jongedame was zeer attent en behulpzaam en gaf ons vlak in de buurt het adres door van een klooster.
Daar aangekomen werden wij zeer gastvrij en enthousiast ontvangen door een lieve en ook mooie zuster die ons direct naar onze kamer bracht. Ze gaf aan hoe een en ander in zijn werk ging en dan is de klus weer geklaard.
Wij zijn nu bezig met de route voor morgen even shoppen, we hebben nl geen ontbijt en diner in het klooster, drinken nog even een wijntje op de kamer en gaan op tijd naar bed. Het wordt morgen een lange dag langs de weg maar we zien wel weer wat het ons allemaal brengen zal.
14 Maart 2013 - 20:16
Bert Wagenaar:
Hoi Henk,
Jij zal wat beleven zo onderweg naar Spanje.
We lezen je verhaal iedere dag en vinden het een geweldige prestatie.
Hier in Nederland is de winter bijna voorbij.
Zaterdag gaan we weer met de groep vanuit Nibbixwoud naar Amsterdam. (50km)
We zullen je missen vooral je smakelijke verhalen.
Ik vraag Joop Ooijevaar nog even of hij tijdens de zegen ook het woord tot je wil richten.
We zullen Frans de groeten doen in Purmerend wat zal hij trots op je zijn.
Ik weet niet of je zwager Arie nog meegaat maar dan passen we goed op hem.
Henk veel plezier en volgende wek schrijf even een verhaaltje hoe het zaterdag is verlopen.
Groet Bert Wagenaar.
15 Maart 2013 - 01:41
Frans En Tineke:
Hoi broer,
Hier weer even een berichtje van je jongste broertje.
Wat een belevenis allemaal, als ik zo die verhalen lees.
Klinkt wel indrukwekkend.
Vooral als je het gevoel hebt, te lopen in een onbewoonde wereld en dan toch een slaap plaats te kunnen regelen.
Erg knap.
Vanavond ben ik bij de afscheidsborrel geweest van Rob de Wolf.
Hij zal vanaf vandaag de pelgrimstocht aan gaan.
Het was erg leuk en iedereen vond het geweldig om te horen, dat mijn broer nu onderweg was naar Santiago.
Rob zal je verslagen ook zeker volgen hij is te bekijken op robdewolf.waarbenjij.nu (dit spreekt natuurlijk voor zich)
Wij gaan het nog druk krijgen de komende dagen, want wij willen jullie als pelgrim zeker blijven volgen.
Ik ben even benieuwd hoe ik jouw het beste een foto kan sturen van onze sloop, want daar ben jij ook zeker benieuwd naar.
Ik ga morgen Joke wel even bellen.
Nog iets leuk, de zoon van Dorus en Trudy is op het ogenblik aan het slopen bij ons.
Hoe toevallig kan het zijn.
Nou broer, houw je haaks pas goed op jezelf en veel plezier daar met Henk.
Gr.Frans en Tineke -
15 Maart 2013 - 01:44
Frans En Tineke:
Nog even vergeten.
Ik zal ze allemaal de groeten doen de lopers zaterdag van de Stille omgang als ze bij ons komen eten -
15 Maart 2013 - 10:26
Leo En Tiny:
Hoi Henk,
Het is toch geweldig hoe het met je gaat.
Je bent al 33 dagen onderweg en volgens mij al 720 km verder met 5847 volgers op je site, wat een prestatie.
Je noemt het topsport en ik geloof dat zeker.
Het is mooi dat je noord Frankrijk achter je hebt gelaten en meer naar de bewoonde wereld gaat.
Hopelijk kan je daar wel koffie krijgen!
Mam waardeerde het zeer dat je haar hebt gebeld.
Ze is ook gerustgesteld nu je een maatje hebt.
Ik vond het ook leuk dat ik je heb gesproken.
Spijk hou je goed en zet m op he.
Veel liefs van ons. -
15 Maart 2013 - 10:58
Wim Haarsma:
Hallo Henk, nog steeds vanuit een bokkoud Heerenveen, maar dat is zo te lezen bij jou niet anders.
Fijn dat je een maatje hebt gevonden.
Afgelopen week hebben we de DEMOdagen nieuwe stijl beleefd, erg druk, positieve reacties op de opzet en zo hebben wij dat ook ervaren.
Een nieuwtje, maar dat heb je vast al gehoord; sinds afgelopen week heet onze nieuwe club FOODIMPULS BV.
Als je tijd hebt kijk maar eens op onze site; www.haarsma.nl Met name het filmpje is erg leuk geworden.
Dus nemen we de telefoon op met Haarsma Foodimpuls. Wennen natuurlijk maar heel erg leuk dit proces met elkaar mee te maken. Nieuwe uitdagingen houden de boel in beweging, jij bent er het beste voorbeeld van:)
Henk, hopelijk gaat het de komende dagen wat lekkerder weer worden in Frankrijk, we hebben enorm veel bewondering voor jou en jullie prestatie. Haarsma Foodimpuls volgt je op de voet.
Tenslotte, sinds jij op weg bent gaat het een stuk beter met onze club, morgen NEC, dus graag een Weesgegroetje voor Marco en zijn mannen.
Tot de volgende keer, groeten van ons allemaal -
16 Maart 2013 - 09:13
Fokke En Anneke De Boer :
Hallo Henk heel veel succes op je lange tocht geweldig,ja boven aan in Frankrijk is nog niet veel te beleven maar het wordt verderop steeds mooier ,wij rijden ieder jaar dezelfde route om in het zuiden te komen.groeten van ons.