25 Maart - Dag 44 - Reisverslag uit Varzy, Frankrijk van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu 25 Maart - Dag 44 - Reisverslag uit Varzy, Frankrijk van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu

25 Maart - Dag 44

Blijf op de hoogte en volg Henk

25 Maart 2013 | Frankrijk, Varzy

Vandaag op naar Premery: afstand 25 kilometer.

Gister op tijd naar bed wegens gebrek aan leven in de stad, met als voordeel uitgerust eruit. Na een geweldig ontbijt!!! Op tijd de weg op.
De route liep parallel met de GR.654 en bracht mij door diverse dorpjes en gehuchten. Hoe verder ik Frankrijk in kom des te mooier het wordt.
Maar mensen wat een verschil met Nederland. Ik weet wel op vakantie is het altijd halleluja maar ik zie en sta er toch wel anders in. Met alle respect: we zeuren wel in Nederland, en zeggen wel vaak dat dingen anders moeten, nou hier gaat het echt anders. Een voorbeeld vanmiddag: ik kom aan in Premery en heb 7 adressen voor overnachting inclusief de kerk bij me. Uiteraard spoed ik me eerst naar de VVV. Nou een keer raden; Gesloten. Dan maar door naar de Burgemeester. Ik geef toe, na onderbreking van hun computerspelletjes en surfen op internet, echt waar!!!, waren ze me zeer ter wille. Overal en naar iedereen bellen om een plakje voor mij te regelen. Toen ze het echt niet meer wisten, verwezen ze me, let op, naar de KVG. Dat betekent Katholieke Vrouwen Gilde, hebben we in Nederland ook. Ik met de plattegrond er op af. Kom je daar binnen met je vreemde kop en rugzak.
Ik vertelde van mijn probleem en onmiddellijk trad de voorzitster van de club op. Na vele malen bellen, kwam ze uiteindelijk opgewekt terug, dirigeerde mij in haar auto en bracht mij vlak in de buurt naar een pizzeria zaak. Ik bedankte haar met vele woorden en een kusje en werd direct welkom geheten door, ik geloof dat ie Carlo heet. Daarna werd ik 2 hoog gedirigeerd en heb ik weer plak. Je bent met alles tevreden als pelgrim. Kan je dat voorstellen in ons landje waar we altijd de mond open hebben over alles wat er al niet deugd. Ga dan maar een paar weken met mij mee dan zie het verschil, behalve dat ik niet klaag maar daar moet je ook pelgrim voor zijn. Wederom ben ik dus weer een engel!!tegen gekomen en daar ben ik weer zeer dankbaar voor. Echt, hoe je het wend of keert, ze zijn er overal: goede mensen. Vindt ze alleen maar op je pad. Moet je maar naar Santiago gaan. Al hoe wel: er open voor staan in je eigen land en er over nadenken: ze zijn er echt heel veel.

Even over Henk mijn maat uit Amsterdam. Daar heb ik vanmorgen contact mee gehad en helaas: Henk heeft de pijp aan Maarten moeten geven, de koek was op. In Auxerre aangekomen heeft ie de strijd gestaakt. Hij kon niet meer verder. Achteraf na nu blijkt had hij een hiel spoor, denken we, en dan kan je het wel schudden, en daarop volgend door een andere manier van lopen ook nog een scheenbeen blessure. Henk was helemaal aan het eind van zijn latijn en is nu via Brussel onderweg naar huis. We hebben elkaar op het goede moment ontmoet, zaten er beiden door heen in Rocroi, hebben veel steun aan elkaar gehad maar dingen lopen zo als ze lopen.!!!!!!!!!!! Hij zit en blijft in mijn hart, wederzijds, weet en wist ik ook al, en ieder gaat nu wederom zijn weg. De een de ene kant en de ander de andere kant op. Ik had het niet willen missen. Henk Volkers: hartstikke bedankt dat ik met jou samen mocht optrekken en je mocht ontmoeten. Echt, het was de moeite waard en daar ben ik je dankbaar voor. Blij je ontmoet te hebben, een verrijking van mijn leven als pelgrim en als mens.
Morgen ga ik naar Nevers. Ook weer een station met inhoud, maar daar over later meer. Eerst maar zien wat de dag van morgen ons brengen zal.

• 25 Maart 2013 - 21:19

Ans Visser:

Wat een geweldige ervaring deze enorme wandeltocht.
    Pastoor de Vries vertelde in de kerk dat de mensen jou tocht op de computer konden volgen.
    Maar ik volgde je al.
    Ik hoop dat je nog heel veel wandelplezier mag beleven.En dat er ook weer iedere dag voor jou een slaapplek is.
    Blijf gezond en geniet van alles wat je onderweg tegen mag komen.
    Hartelijke groeten uit HEERENVEEN.

ANS VISSER

• 25 Maart 2013 - 21:31

Jan Hemminga:

Henk, we volgen jou tocht aan de hand van de grote Michelinatlas. Je zit nu in een voor ons heel bekend gebied. 60 km oostelijk van Nevers bij Chateau Chinon staat een chateau van een collega gouverneur waar we regelmatig met de caravan zijn geweest. Het is daar een gebied met veel Romeinse historie.
    Ook jij merkt dat Fransen helemaal niet zo ontoegankelijk zijn, ook daar doen een paar woorden Frans evenveel als hier een paar woorden Fries!
    Wij genieten zeer van jouw verslagen.
    Met jouw instelling haal jij wis en zeker Santiago!
    hartelijke groet
    Jan en Geartsje

• 25 Maart 2013 - 21:36

Leo En Tiny:

Hallo Henk,

Wat goed dat je Vezelay hebt gehad.
    Weer een doel bereikt! We hebben diep respect voor je.
    En je hebt nog steeds je engeltje op je schouder zitten zitten, wees er lief voor.
    Het is steeds grappig om te lezen hoe je toch weer aan een slaapplaats komt.
    Kom je al andere pelgrims tegen?
    Vorige week is er een zus van een vriend van ons gestart in Vezelay, misschien kom je ze tegen.
    Twee dames van mijn leeftijd en ze komen uit de Beemster.
    Even over Henk Volkers, jammer voor hem dat het zo gelopen is.
    Als je hielspoor hebt kan je het echt wel vergeten, het is een langdurige en pijnlijke blessure.
    Maar voor hem is het balen dat hij zijn de reis moest beeindigen.

Henk we hopen dat het goed blijft gaan met je.
    Heel veel liefs van ons en zet m op he.

• 25 Maart 2013 - 21:58

Joke:

Hoi lieverd, ja nu reageer ik even in het openbaar.
    Waar het KVG al niet goed voor is, zie het helemaal voor me, onze voorzitster Ans in vergadering gaat de deur open en komt er een pelgrim vragen om slaapplaats, nou onze KVG leden zouden ook alles in het werk stellen om een slaapplaats tevinden. Het is nog niet zo raar hoor de KVG.
    Ik hoop dat het de volgende keren een beetje vlotter gaat maar dat weet je nooit van te voren,goed luisteren naar je Engeltje die op je pad komt en niet negeren. Dikke tut van je vrouwtje en alle kinderen en kleinkinderen.

• 25 Maart 2013 - 22:20

Bart Lageweg:

Dag Henk
    Even een berichtje van ons, nu vanuit Konnigsleiten.We zitten nu op zo'n 1700 m hoogte met sneeuw ons heen te mailen. We kunnen niet te lang blijven want zaterdag moeten we weer in Heerenveen zijn voor,ja de wedstrijd tegen Feijenoord.Ik hoop je zoon weer op jouw zitplaats te ontmoeten.
    Erg jammer dat Henk Volkers de strijd heeft moeten staken. Zo te lezen knok jij je nog steeds voort door Frankrijk. We wensen je voor de komende dag veel sterkte en zullen je via je mails volgen.
    De hartelijke groeten
    Bart en Annie Lageweg

• 26 Maart 2013 - 10:37

Hans Kamp:

hallo Henk
    Wat een geweldige reis heb je .
    wij genieten van je verslagen, we hebben de atlas erbij.
    Pastoor de Vries is nog een vroegere collega van Hans,
    toen we beiden les gaven aan de Michaelschool in Harlingen.
    We wensen jou heel veel wandel plezieren blijf gezond.
    groeten Hans en Betteke

• 26 Maart 2013 - 21:32

Anneke Goerres:

Henk
    Wat schrijf je vlotte verhalen en wat beleef je spannende avonturen.Natuurlijk zal je ook mindere momenten hebben. Net als mijn achterburen heb ik de atlas erbij.
    Blijf voorlopig op je schoenen lopen. Als je terug bent mag je er voor mij "NAAST"lopen.
    In soad kuierwille en sterkte !
    Groetnis, Anneke Goerres