21 April - Dag 71
Door: Henk Spijkerman
Blijf op de hoogte en volg Henk
21 April 2013 | Frankrijk, Saint-Sever
Vandaag is een beetje moeilijk verhaal. De route is eigenlijk iets te kort maar de volgende plaatsen bieden geen overnachting. Dus besluiten we om door te lopen naar Argelos een rit van 27 kilometer. Dit mede ivm de route daarop die erg zwaar wordt. De route leidt ons door een prachtig gebied met in de verte uitzicht op de Pyreneeën. Eenmaal aangekomen in Argelos hebben we feest, geen overnachting, alles vol met pelgrims. Nou daar word je niet blij van. 18 kilometer doorlopen is echt geen optie dus wat nu??? Onderweg spreken we mensen en leggen uit wat er aan de hand is. Geen probleem, eerst mee eten met ons en dan brengen wij jullie naar de volgende stad. St. Jacques kwam dus op onze weg en dat moet je aanpakken. Rond de klok van 3 uur arriveren we in Orthez een heel mooie stad. Het is hier nu erg druk met pelgrims die vroeg vertrekken om slaapplaats te bemachtigen. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Zo wij ook vanmiddag, we waren als eerste en de rest, slaapzaaltje voor 6 personen, mocht doorlopen voor een plak.
We zijn nu zeer dicht bij Spanje en dat zie je hier ook op straat. Meerdere cultuur invloeden zijn hier aanwezig.
Morgen gaan we naar Sauveterre-de-Bearn een tocht van 24 kilometers door de bergen. We zullen zien wat dat ons brengen zal.
22 April 2013 - 15:18
Arie Beerepoot -wandelmaat Van Bert Wagenaar-:
Hoi Henk,
Op de eerste plaats bedankt voor je uitnodiging, ik vertelde het gisteren aan Bert en die kon het ook erg waarderen van je. Spanje is in zicht maar dat betekend ook dat de bergen er aan komen, heel mooi maar ook zwaar met zo´n zware rugzak op je rug. Maar met jouw karakter kom je daar wel overheen, spannend nu het drukker wordt op de route, hopelijk blijft het lukken om een slaapplaatsje te vinden.Henk heel veel sterkte toegewenst en we blijven uitkijken naar je volgende spannende reisverslagen.
Arie Beerepoot -
22 April 2013 - 16:47
Hoite En Lineke:
Hey Henk,
Sinds kort ontdekt dat we je kunnen volgen. Geweldige prestatie van je.
Met veel belangstelling je verhalen gelezen.
Veel succes verder
Groetje Hoite en Lineke -
22 April 2013 - 16:52
Nico En Ans :
Hoi Henk
We zien er naar uit dat je in Spanje aan komt voor ons bekent terrein ,veel pelgrims gaan voor dag en dauw op pad om een slaapplaats in een refugié te bemachtigen ,wij starten het liefs als het licht werd om van de natuur te genieten ,ga je eigen pad en laat je niet gek maken .die vroeg spoken haal je later wel weer in .
Buen Camino Nico en Ans den Boer. -
22 April 2013 - 20:43
Piet En Agnes De Lange:
Hallo Henk,
Gister hoorde ik een oud liedje van Jules de Korte. Ik heb de woorden een beetje aangepast als volgt:
IK ZOU WEL EENS WILLEN WETEN WAAR GAAT SPIJK DE SLAGER NAAR TOE
hIJ LOOPT NU AL DAGEN EN DAGEN JE HOORT HEM NIET ZEUREN OF KLAGEN
HIJ WIL NAAR SANTIAGO AL IS HIJ OOK MOE
DAAR WIL HENK DE PELGRIM NAAR TOE
IK ZOU WEL EENS WILLEN WETEN WAAROM HENK DIT ALLEMAAT DOET
MISSCHIEN OM HET LAND TE VERKENNEN OF OOK OM DE MENS TE LEREN KENNEN
GELUKKIG GAF DEZE ERVARING HEM MOED
DE MEESTE MENSEN ZIJN TOCH WEL GOED.
We wensen dat je ze nog veel tegen komt
Groetjes AGNES EN PIET UIT JOURE. -
22 April 2013 - 20:59
Wilma Bosma:
Man wat gaat het goed. Tjonge jonge, petje af hoor. Ik heb vanmiddag 8 km op neerlands bodem gelopen, en ik was best wel moe...:)
Buenos dios, veel plezier.
Wilma -
22 April 2013 - 21:31
Fred En Lenie:
Hoi Henk blij dat het je goed gaat!
helaas nog niet op je''kantje'' geslapen
wou graag thuis zijn wachten(nog steeds!)
op ons derde kleinkind.Hou je haaks Henk!
We volgen je op de"voet"!
Dikkezoen voor jou en Joke -
22 April 2013 - 21:31
Fred En Lenie:
Hoi Henk blij dat het je goed gaat!
helaas nog niet op je''kantje'' geslapen
wou graag thuis zijn wachten(nog steeds!)
op ons derde kleinkind.Hou je haaks Henk!
We volgen je op de"voet"!
Dikkezoen voor jou en Joke -
25 April 2013 - 18:59
Elly Kooman:
Dag Henk,
Zoals Liana je al schreef hebben we het tijdens de voorjaarswandeling van het Genootschap op 20 april inderdaad over jou gehad. Hoe ver je al bent en hoe voorspoedig in ieder geval het lopen gaat! Dat is toch wel fantastisch hè? Geen blessures, blaren en andere vervelende lichamelijke probleempjes. Hoop zó, dat dat ook straks in Spanje zo blijft tijdens de soms zware etappes.
Ja, dat slapen kan soms echt moeilijk zijn, omdat iedereen (dat was althans bij mij zo) al harstikke vroeg in de middag een refugio opzoekt en dan verzekerd is van een slaapplaats.
Maar jij hebt tijdens je tocht soms ook al voor hete vuren gestaan en bent vaak op een onverwachte manier geholpen, dus hoop ik, dat dat de rest van je tocht ook zo zal zijn.
Wat zul je het fijn hebben bij Huberta en Arno. Geniet maar lekker van de dagen bij hun.
Wens je voor het vervolg van je tocht: Buen Camino!
Pelgrimsgroet, Elly