4 Mei - Dag 84 - Reisverslag uit Grañón, Spanje van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu 4 Mei - Dag 84 - Reisverslag uit Grañón, Spanje van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu

4 Mei - Dag 84

Door: Henk Spijkerman

Blijf op de hoogte en volg Henk

04 Mei 2013 | Spanje, Grañón

Vandaag op naar Villafranca: afstand 32kilometer.

Het beloofde een mooie dag te worden dus wederom vroeg op pad. Ook mede vanwege het feit dat er in Villafranca, een gehucht met 300 inwoners, een prachtige refugio was en zo als julie inmiddels weten, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Naar het weekend toe zijn/gaan er ook weer veel pelgrims naar huis. Velen lopen de camino in meerdere periodes, bijvoorbeeld een week om later weer eens wat te lopen.
Wat dat betreft ben ik tot nu toe op dit moment de enigste die van uit Friesland is gekomen. Friesland Boppe, ha ha. De natuur laat zich ook van zijn mooie kanten zien, moet je gewoon zien, kan het niet allemaal verwoorden en enkele bergkammen liggen nog steeds vol met sneeuw van de afgelopen dagen. Het is hier in deze tijd van het jaar veel te koud, vannacht min 4 graden en overdag ca 10 graden. Gelukkig de zon er volop bij dus voor ons ideaal om te lopen.
Rond de klok van 14.30 aangekomen in Villafranca en direct maar inchecken. Accommodatie ziet er toppie uit, een goedmaker van andere keren en vervolgens na genieten van de dag. Tussen door word ik nog aangesproken door een man uit Amerika die mij vraagt het licht op de slaapzaal, soms moet je even wat halen of douchen, niet alle keren aan te doen, zijn vrouw ligt nl te slapen na een zware tocht van 8 km en 20 met de taxi. Ik vertel hem netjes dat het licht uit gaat om 22. 00 uur en kleine kinderen en mensen zo als hun, met alle respect niet thuis horen op de Camino. Maar ik wil hem uiteraard terwille zijn met als voorwaarde dat ik dan morgen vroeg om 5 uur wel het licht aan doe om mijn spullen in te pakken voor vertrek, toen had Sjakie in de gaten waar hij in belandt was en bood zijn excuus aan.
Later aan de bar vroeg hij mij of het waar was dat ik uit Nederland te voet kwam en verklaarde hij mij voor gek waarop ik zei dat dat ook de reden is dat ik hier ben.
Als pelgrim en niet als tourist. Dus geen verkering met deze mensen !!!! Ieder zijn feestje.
Morgen ga ik naar Burgos en heb er veel zin in. We zullen weer zien wat die dag mij brengen zal.

• 05 Mei 2013 - 17:05

Anne En Anneke:

We wensen je verder veel succes

• 05 Mei 2013 - 19:33

Cilia Uit Dalfsen:

Henk volgens mij loop je op dit moment op Haarlemmer-Olie het gaat weer perfect, harstikke goed.In Burgos hebben ze kluisjes in de kerk waar je de rugzak in kunt doen.En mocht je weer last krijgen van heimwee pak een steen en laat het daar in achter, je neemt het mee naar Cruz de Ferro daar kun je het van je afwerpen.(het werkt)Veel wandel plezier in Spanje!!
    Buen Camino!

• 05 Mei 2013 - 20:43

Jikke En Simke:

Hoi Henk, Nou jij hebt de sokken er maar in. Tslonge, Henk, wat ben jij een kanjer. Ja. inderdaad, Friesland boppe. Hier wonen de mannen van stavast. Wat tref je het met het weer, volgens mij. Zo warm hoeft het ook niet te zijn. Hier was het vandaag 22 gr. voor ons eindelijk eens wat warmte.FC Heerenveen heeft er vandaag weer niets van gebakken. Het was 2-4 voor Utrecht. Iedereen weer balen natuurlijk. Ajax is weer landskampioen geworden.
    Nu, Henk, geniet nog maar lekker van je byzondere voetreis. Nog een paar weken en dan zie je jouw einddoel: de Kathedraal van Santiago !
    Heel veel succes !!!
    Groeten uit Heerenveen van Simke en Jikke

• 06 Mei 2013 - 13:15

Hein Dijkstra:

Hoi Henk,
    Je gaat nog steeds als een speer. Tot en met zaterdag zal ik je verslagen wel missen want morgen is het weer zover DE TOCHT giet oan.
    We zullen je zeker missen bij het lopen maar bedenk wel dat er morgen 750 mensen ingedachten met jouw meelopen en je zal zeker het onderwerp van diverse gesprekken zijn.
    Zet hem op en succes
    Groeten Hein