6 Mei - Dag 86
Door: Henk Spijkerman
Blijf op de hoogte en volg Henk
06 Mei 2013 | Spanje, Burgos
Vanmorgen om 9 uur vertrokken naar Hornillos een niet te zware tocht. Dat kon ik ook niet gebruiken want die 40 kilometer van gister dat hakte er wel in. Rustig beginnen en op tijd veel rust nemen om de voeten heel te houden. Al met al ging het allemaal prima maar discipline is een understatement, anders kom je er niet!!
De tocht was niet spannend behalve dat ik onderweg heel veel mede pelgrims heb gesproken en ook weer vele bekenden heb ontmoet van de dagen er voor.
Hoe het kan dat ze er weer zijn weet ik ook niet maar dat is aan hun. Rond 3 uur kom ik aan in Hornillos een gehucht van 600 inwoners en dood wil je er niet liggen.
Vergane glorie met gelukkig een goed onderkomen voor de pelgrims maar helaas voor mij geen plaats. De service voor de pelgrims is hier echter prima en via via wordt een en ander geregeld en slaap ik op locatie van particulieren. Niet luxe maar wel slapen en eten moet je zelf regelen, in een gehucht is dat niet gemakkelijk, maar we hebben nog wat in de rugzak voor de avond en morgen, dan is er namelijk ook niet veel onderweg.
Morgen, ja wat zal het, benieuwd wat die dag mij weer brengen zal. Kom ik ook nog een caminoganger tegen uit Bolsward, we hadden wel buren kunnen zijn. Ze kreeg helemaal een kick bij het zien van de Friese vlag op mijn rugzak. Binnen de kortste keren gezellig kletsen en we zaten al gauw op de zelfde golflengte opdat zij ook de gehele tocht heeft gelopen. Herkenbaarheid van dingen en problemen kwamen allemaal overeen. Het Camino gevoel kon ik delen, zeer speciaal.
Morgen begint de 11 stedentocht voor wandelaars. Dat zal ik wel missen maar. Je kan niet alles hebben. Allemaal veel wandelplezier en geniet er van. Er is geen later, later bestaat niet!!!!!!
07 Mei 2013 - 19:20
Thea IJsselmuiden:
De elfsteden wandeltocht, na al die km lopen nog jammer vinden dat je er niet aan mee kunt lopen, ik vind dat bewonderenswaardig en dapper.
07 Mei 2013 - 21:05
Jan Geel:
Beste Henk , veel bewondering voor deze prestatie tot zo ver. En het laatste stuk gaat je ook lukken. Lees je verhalen met nog steeds veel aandacht en probeer me er iets van voor te stellen wat er allemaal op je pad kruist. Sterkte voor het laatste endje en tot over een paar weken.
Groeten Jan.