18 Februari - Dag 9
Door: Henk Spijkerman
Blijf op de hoogte en volg Henk
18 Februari 2013 | Nederland, Venray
Vandaag gaan we naar Sevenum: afstand 23 kilometer.
Vroeg op gestaan, lekker ontbijten, afscheid nemen en naar Venray gebracht worden om daarna mijn weg te vervolgen naar Sevenum. Het weer is prima en het is niet een lange rit vandaag wat mij de tijd geeft om voor dingen open te staan. Voor zover ik weet ben ik nu echt alleen zonder kennissen, vrienden en wat nog meer, maar wat schetst mijn verbazing,toet, toet. Achterom kijkend zie ik een heel bekend persoon voor mij, Ronnie geheten, die mij opeens in Venray langs de weg ziet lopen. Wat blijkt: Sjakie is een lang weekend in de contreien van Venray. Kan je het nog gekker bedenken.
Onderweg is het genieten van de route en balen van die zware rugzak, maar ja, je moet er wat voor over hebben om in Santiago te komen of net??
Onderweg word ik veelvuldig herkend als pelgrim met als hoogtepunt dat ik in America op de weg word aangesproken door een mevrouw die mij vraagt of ik trek heb in koffie. Nou dat slaan we niet af en we hebben een uur gezellig zitten te kletsen over alles en nog wat. De echtgenoot en dochter zijn ook super amicaal en ik verlaat hen met hun routekaart op zak om de weg te vervolgen naar Sevenum maar niet eerder dan met de baas des huizes op de foto te gaan. Het goede zit echt wel in de mens maar nemen wij wel de tijd om dat te herkennen? Om 15.30 uur ben ik op de plaats van bestemming en drink nog een paar biertjes om vervolgens naar mijn overnachting adres te gaan. Ik word hartelijk ontvangen door Truus en voel me onmiddellijk thuis. S avonds ben ik alleen, er wordt nl ook nog gekaart in Sevenum en daar is Truus een liefhebber van. Al met al een voltreffer van de eerste orde en morgen maar weer zien wat de dag ons weer brengen zal.
19 Februari 2013 - 22:09
Trevin:
Toevallig truus boogaart? :) -
20 Februari 2013 - 09:28
Freddy Beimers:
Goedemorgen Henk,
Nog bedankt voor je belletje.
Ik heb het mijn vader en moeder verteld en die vonden het geweldig, waterige oogjes.
Momenteel gaat het weer ietsje beter met Douwe, hij is wat meer van bed dan vorige week. Het eten en drinken is nog steeds slecht en daardoor de conditie ook.
Vandaag komt dr. Atema nog langs om o.a. te praten over de bloeduitslag van de prik van vorige week vrijdag.
Ik moet je van mijn ouders de hartelijke groeten doen en veel succes wensen.
Dat geldt uiteraard ook namens mijn gezin.
Groetjes Freddy, -
20 Februari 2013 - 12:44
Willy En Eef:
Dag ....lieve henk ook wij volgen jou wij hopen van harte dat het onvergetelijk voor je mag worden
en wensen jou alle goeds tijdens deze prachtige tocht.geniet, vooral wat je zoal tegen gaat komen.
dikke knuffelvan ons willy en eef heel veel sucses -
20 Februari 2013 - 13:15
Arend Tulner:
Vanavond bij v.d.Werff op Schier
met in de hand een pot bier.
Zou nog gezelliger zijn
Joke en jij ook hier!
Bij volgend bezoek op Schier
drinken we samen een glas bier!
Eerst nog maar een "eindje"stappen!
Hartelijke groet, Arend. -
20 Februari 2013 - 19:17
Hans En Betteke Kamp:
hallo henk
wat geweldig dat je dit onderneemt.
wij volgen je ook.
heel veel succes