11 Maart - Dag 30
Door: Henk Spijkerman
Blijf op de hoogte en volg Henk
11 Maart 2013 | Frankrijk, Reims
Na eindeloos gepuzzel met de route en overnachting besloten om naar Trepail te gaan, een tocht via de Gr654 route. Veel kilometers worden gemaakt langs riviertjes, kanalen en langs bospaden maar op het laatst lopen we via de weg het laatste gedeelte van de rit. Het was zo nat door de hevige sneeuw en vele regen dat er geen andere keus meer was. Vanaf Reims belandt je direct in de champagne streek. Een onmetelijk uitgestrekt landschap met alleen maar wijngaarden. Ook passeren we diverse dorpen en hoewel het niet zo armzalig is dan Noord-Frankrijk is het hier ook uitgestorven. Winkels, cafés van dat alles zie je niets.
Een fijn moment was dat we onderweg door een mevrouw werden aangesproken om een kop koffie te drinken. Gezellig zaten we bij haar te kletsen en ze was zeer geïnteresseerd in ons verhaal, zeer bijzonder moment.
In Frankrijk is de pelgrimstocht naar Santiago zeer bekend bij de bevolking en onderweg worden we door vele mensen herkend, toegezwaaid en of aangesproken. In Reims kregen we bijvoorbeeld gratis friet in naam van de tocht. Geweldig, dat doet je wat.
In Trepail aangekomen wordt het speuren. Via de informatie in Reims blijkt dat het in dit gebied moeilijk is om slaapplaats te regelen. Kwam ook nog bij dat de meneer achter de balie weinig geïnteresseerd was en meer oog had om spelletjes te doen achter zijn computer. Hij wordt er ook nog voor betaald!!!!!! Na meerdere personen aangesproken te hebben is het eindelijk raak. Een vriendelijke man neemt de tijd en met ons Frans op zijn best komen we er uit en hij brengt ons naar een logeer adres. We komen terecht in het dorp bij een boer die ons vriendelijk ontvangt, de boel laat zien en vertelt dat we aan tafel gaan om 19.00 uur.
We hebben weer onderdak en zijn super tevreden.
Morgen op naar Chalons en Champagne, we zullen zien wat die dag ons weer brengen zal.
Door slechte internetverbinding is dit verslag een dag later dan verwacht.
14 Maart 2013 - 11:18
N Ottenbros:
Hallo Henk
Wij lezen je verslagen iedere dag wij vinden het ontzetent knap van je
Wat kom je toch een leuke mensen tegen onder weg (,en dat geeft de burger weer moet)
Henk wij hopen dat het je goed gaat en niet teveel problemen tegen kom
Wij wensen je nog een hele goede reis en veel sterkte ( en Gods zegen)
GROTEN JO en NIEK