10 Maart - Dag 29 - Reisverslag uit Bazancourt, Frankrijk van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu 10 Maart - Dag 29 - Reisverslag uit Bazancourt, Frankrijk van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu

10 Maart - Dag 29

Door: Henk Spijkerman

Blijf op de hoogte en volg Henk

10 Maart 2013 | Frankrijk, Bazancourt

Vandaag op naar Reims: afstand 21 kilometer.

Nou de dag begon vandaag goed. Een stevig ontbijt en afscheid genomen van Patricia die ons zeer ter wille was, super gastvrij.
We zaten direct op de route, hoefden niet te zoeken en het weer was ondanks de slechte voorspellingen bijzonder goed. De gehele rit liep in tegenstelling met gisteren iets bergafwaarts tot Reims aan toe en dat scheelt een heel dikke slok op een borrel. Om 13.00 arriverende in Reims en dat is toch een grote stap richting Santiago.
We lopen direct naar de Kathedraal en ik zal je vertellen, dan gebeurd er wat met je/mij. Zeer indrukwekkend!!!! Een gigantisch bouwkundig monument, zo super mooi. Kijk maar even op internet dan zie je dat ik niet overdrijf.
Gelijk een kaarsje opsteken, een moment van bezinning en ontroering.
Dan pas realiseer je pas wat je eigenlijk aan het uitspoken bent, dat je onderweg bent naar Santiago. Nu voel ik me voor 100% pelgrim!!
Dit punt is bereikt: we zijn in Reims en daar zijn we beiden trots op.
Daarna eenvoudig slaapplaats regelen, nou ja, het is niet meer zo spannend, en daarna route uit zetten voor de andere dag en de stad verder ontdekken. In de avond op tijd op bed want er komen nog enkele zware dagen aan en denk maar niet dat het altijd een feestje is, loop maar eens een dagje mee. We zeuren echter niet; we zijn bevoorrechte personen en daar zijn we zeer dankbaar voor.
Morgen maar weer zien wat de dag ons brengen zal.

• 11 Maart 2013 - 14:46

Liana:

100% pelgrim = een geschenk voor het leven waar je nooit gelukkig nooit meer vanaf komt. :)
    Geniet ervan
    Bon courage

• 11 Maart 2013 - 15:39

Rob De Wolf:

hee Henk , ik woon in Purmerend en ben een goede vriend van je broer Frans en hoorde van je tocht , ik volg je vanaf nu en lees je tips want ik vertrek vrijdag 15 maart vanaf Purmerend . Heel veel succes gr van een collega pelgrim . Rob de Wolf

• 11 Maart 2013 - 18:59

Jan Geel:

Hallo Henk
    Fantastisch dat je al in reims bent. Ik rij
    er regelmatig langs naar matougues, en zo
    altijd met veel bewondering naar de
    Kathedraal te kijken. Wat een gebouw.
    Wens je veel mooie dingen toe op je
    verdere reis! Lees je verhalen nog trouw
    iedere dag. Erg mooi. Bon route.
    Groeten jan.

• 11 Maart 2013 - 20:03

Jan Hemminga:

Reims is toch een eerste mijlpaal op jouw tocht, de kathedraal hoort toch tot de top 5 van Frankrijk. Ik heb deze jaren geleden met Kars bekeken, een indrukwekkend bouwwerk.
    Je zit nu in de streek van de champagne, is dat wel een drank voor pelgrims?
    gr
    Jan

• 11 Maart 2013 - 21:17

Sandy Volkers:

Hoi Henk
    Je kan me niet maar je loopt al een paar dagen samen met mijn vader. Ik ben zo trots op jullie dat jullie al zo ver zijn gekomen. En hoop dat jullie het heel gezellig hebt samen. Met zijn tweeën is het natuurlijk altijd gezelliger dan alleen en ik hoop dat jullie heel veel Steun hebben aan elkaar. Ik weet zeker dat jullie Santiago gaan bereiken en thuis komen met heel veel mooie verhalen. Ik ben je al een paar dagen aan het volgen en vind het heel leuk om te lezen wat jullie mee maken. Wil je mijn vader de groetjes doen. Heel veel plezier morgen.
    Groetjes sandy

• 11 Maart 2013 - 22:49

Emmy Spijkerman:

s,avonds 11uur
    even kijken hoe of hetmet je gaat
    je schiet al aardig op
    sterkte de komende dagen
    groeten Tante Emmy

• 12 Maart 2013 - 08:35

Anneke:

Ha Henk,

Gefeliciteerd! Rheims! Hebben jullie veel last van sneeuw? Op het journaal hoor je veel over slechte weersomstandigheden. Succes en plezier samen. Groetjes, Anneke

• 12 Maart 2013 - 11:58

Herman Ter Weele:

Ha die Henk,
    Ik hoorde van Henk jr. dat je op dit moment in Reims zit,en onderweg bent naar Saniago
    ik wil je veel succes wensen.
    vergeet niet ook een paar slagers te bezoeken :-))
    Groeten uit Oene!!!!

• 12 Maart 2013 - 14:24

Marijke En René Need:

Hallo Henk,

We volgen je op de voet, vanaf de bank met een heerlijk stukje Livar worst.
    Minder vermoeiend, maar ook leuk en dat komt door die geweldige reisverslagen.
    Succes verder, wij genieten er ook van.
    Hartelijke groeten van René en Marijke

• 12 Maart 2013 - 19:12

Wim En Rosa:

Beste Henk,

Daarnet hebben wij lekkere nassi met satevlees en saus van Spijkerman gegeten.
    Het moet geweldig zijn om te voet naar Reims te gaan en dan daar in de cathedraal een kaarsje te kunnen aansteken.
    Hoe is het weer daar,hier was er vandaag een blauwe lucht met zon om het vriespunt.
    Nog veel plezier!
    groeten,Wim en Rosa

• 12 Maart 2013 - 19:39

Jannie Bijlsma:

Hoi Henk,
    Ik hoorde van Henk dat jullie niet zo mooi weer hadden vandaag, ik ben wel blij dat jullie samen lopen dat geeft me een beetje rust ! Ik hoop dat het weer een beetje beter wordt morgen! Ik lees met veel plezier jou blog. Veel sterkte en plezier morgen, groetjes aan Henk.
    Jannie