7 April - Dag 57
Door: Henk Spijkerman
Blijf op de hoogte en volg Henk
07 April 2013 | Frankrijk, Saint-Léonard-de-Noblat
Vanmorgen een super ontbijt bij de gastvrouw Eveline.
Een heel lieve vrouw wiens leven in het teken staat van pelgrims. Niets is haar te veel, er is geen nee te koop.
Nog even samen op de foto en een paar dikke kussen en alles op pad, dit keer met zijn beiden, met Noël dus.
Noël woont al 25 jaar in Nederland en kiest een nieuwe weg in haar leven. Ze is geboren in Tonerre, mij bekend als pelgrim en is gestart in Vezelay. Al wandelend hoor je een levens verhaal wat zij in haar rugzak heeft en daar sta ik natuurlijk voor open. Net als Hans die nu achter bleef, die ook zijn verhaal had. Dan is mijn story wel aardig okee had ik zo bedacht. Best wel tevreden mee maar zo als het nu eenmaal gaat op zo'n reis, je ziet enorm veel, ontmoet vele mensen en hoort van alles. Dat maakt het ook zo boeiend.
We hadden besloten de Gr654 route te lopen en samen kom je er dan wel wat gemakkelijk uit. Zeer mooie tocht en het weer was geweldig. Rond 2 uur arriveerden we in Limoges met de enorme kathedraal in het centrum van de stad wat ook ons eindpunt van de rit was. Daarna inchecken bij het klooster snel douchen, kleren wassen en de route uitstippelen mede ivm de overnachting voor de volgende dag. Het is de bedoeling om dat bij de kerk in het plaatsje Flavignac te doen maar we kunnen niet eerder bellen dan morgenochtend rond 9 uur bij de burgemeester dus dat zien we wel. Vervolgens de stad bezichtigen. Limoges heeft ruim 100.000 inwoners, ziet er verzorgd uit en er komen veel toeristen naar de stad.
De kathedraal is een en al pracht, zeer indrukwekkend met een fascinerend uitzicht in de omringende tuinen over de vallei. Morgen gaan we naar Flavignac en maar weer zien wat dat ons brengen zal.
08 April 2013 - 12:22
Lies:
Eindelijk weer smullen van je verhalen
Iedereen van slag zelfs Heerenveen
Moet maar niet meer gebeuren
Fijn Henk dat je weer even aanspraak hebt onder het lopen
Gaat toch iets makkelijker he
Succes de volgende dagen en blijf gezond
Liefs Jan lies -
08 April 2013 - 13:54
Albert En Ina:
Hoi Henk
Fijn om je verslagen weer te kunnen lezen.
We vonden het maar niks dat je een paar dagen niet kon internetten.
Er waren wel hele grote heuvels in de buurt zeker.
Fijn dat je weer gezelschap hebt.
Loopt vast fijner.We hebben nog even op de kaart gekeken en vonden dat je al een mooi eind op weg bent.
Petje af Henk voor jou en Henk je komt er.
De hartelijke groeten van ons. -
08 April 2013 - 17:09
Sis En Nico.:
Hier even een scoren stand wat Henk in al die dagen heeft gelopen.
We hebben dat berekend en we zitten in totaliteit op 1365 kilometer t/m 7 april.
Wat een geweldige afstand van onze broer en zwager,wij nemen ons petje voor hem af.
Wij vinden het een geweldige prestatie.
Wij doen jou Henk de hartelijke groeten en heel veel lief
Leven is leven om te horen van je geweldige loop scoren.
Nico en Sis. -
09 April 2013 - 21:14
Sam Rood:
henk alles lekker man .ik hoorden in de winkel van je tocht en ben nu even in friesland bij schoonmoeder want schoonvader is behoorlijk ziek en ligt al 18 dagen op ic in heerenveen en gaat heel langzaam beter .nou groeten van hier en ik ga je volgen man!!! -
09 April 2013 - 22:01
Lenie Hoogland:
Dag lieve stoere pelgrim Henk
Morgen 10 april 2 maanden op weg
Naar santiago met bewondering en
Verwondering lees ik je verhalen,mooi man
Geniet van alles, pas goed op jezelf
Dikke zoen en een warme hand van
Fred en Lenie Hoogland
P.s goed als ik volgend weekend
Op jou kantje ga legge?.?? -
09 April 2013 - 22:04
Piet Prinse:
Beste Henk ik ben Bus chauffeur en ik rij in September vanuit Le Berceau ( dax hier kan je ook overnachten dit is een Klooster van de Zusters )naar Limoges wij hadden in Lussac bij st Leonard de Noblat gereserveerd en dat is nu door de Zusters daar geannuleerd wegens de Brandweer is niet goed gekeurd.Ik zoek nu een overnachtings Klooster voor 30 personen mischien heb jij via deze weg informatie dit zou ik zeer op prijs stellen.
Bij voorbaat Dank
Piet Prinse uit Zaltbommel -
11 April 2013 - 14:11
Zwaantje,Ada:
Hallo Henk ,
Al weer 2maand oppad geeweldig ,mooi de verhalen te lezen ,en fijn dat jij nu
even samen met iemand kunt lopen,toch ook wel even prettig.
Henk het ga je goed .
Volgende week woensdag ga ik na het Ziekenhuis voor een operatie aan mijn hand,maar wij blijven je volgen.
Dikke kus Zwaantje Ada