17 April - Dag 67 - Reisverslag uit Bazas, Frankrijk van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu 17 April - Dag 67 - Reisverslag uit Bazas, Frankrijk van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu

17 April - Dag 67

Door: Henk Spijkerman

Blijf op de hoogte en volg Henk

17 April 2013 | Frankrijk, Bazas

Vandaag op naar Captieux: afstand 22 kilometer.

Dat zou wat worden vandaag, temperatuur van 30/32 graden. Na een innig afscheid van Etienne en Francoice en voldoende water op route. We hadden besloten om vaak van de route af te wijken om niet zonder water te zitten. Wat is water toch belangrijk!! Een geschenk.
De tocht was mooi vlak en via een oude spoorlijn kwamen we toch vrij eenvoudig op de plaats van bestemming. Wel ieder half uur er af want door de kilo's van de rugzak en de hitte worden je voeten ongelofelijk heet, en heel houden is een must. En drinken, veel drinken, water!!! We zitten in Captieux een oud stadje maar helaas de faciliteiten voor pelgrims zijn gesloten.
Daar waren we ook al van op de hoogte maar toch!!
Soms begrijp je dat niet, tourisme is hier in vele mate aanwezig en het staat ook aangegeven in ons informatieboekje maar ja niet getreurd zo kan het leven van een pelgrim ook zijn. Ondertussen tijdens het schrijven van dit verslag komen er twee pelgrims aan uit Nederland, Broek op water land. Op mijn advies komen hier ook maar overnachten dus dat kan gezellig worden. Ze zijn ook nog van het vrouwelijke geslacht!!!!!!! Maar Spijk houdt het netjes want al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.
Morgen wordt wederom een verrassing maar dat zien we dan wel weer. Slaperij is ook weer spannend maar het komt altijd goed, toch!!! Maar weer zien wat de dag ons dan weer brengen zal.

• 17 April 2013 - 22:12

Nel En Simon Brouwer:

Na zoveel dagen werd het wel eens tijd om iets van ons te laten horen, vond Nel en zij heeft gelijk. Wel hebben wij al die dagen jou gevolgd en je verslagen met zeer veel interesse gelezen. Soms met de tranen in de ogen, denkend aan de geweldige prestatie die jij levert. Henk, wat ben jij toch een geweldige kerel. Wat een reis. Ook emotioneel leven Nel en ik met je mee. En als wij ons niet vergissen dan wordt het voor jou langzaamaan ook spannend nu je zo dicht bij het einddoel bent. De emoties klinken door in jouw laatste berichten.Dat hindert neat, lit mar gean. Hou je taai en heel veel wandelplezier de laatste etappes.
    Mei groetenis fan Boarn,
    Nel en Simon

• 17 April 2013 - 22:42

Sis.:

Wij willen even de scoren door geven wat Henk gelopen heeft. En dat is een geweldige
    stand van 1625 kilometer t/m 16 april. Henk wat zijn we trots op je.

Groetjes en liefs van Nico en Sis.

• 18 April 2013 - 21:56

Hieke Brijker:

Hallo Henk

Wat een geweldige prestatie, je pelgrimstocht naar Santiago
    Om zo,n mooi prachtige slagerswinkel/bedrijf op te bouwen is eveneens een hele prestatie.
    Fijn voor je dat je zo geniet van je pelgrimstocht,want het is wel een vreselijk lang stuk wat je loopt.
    Wat zal je veel overdenken nu je daar alle tijd voor hebt.
    Dingen krijgen een andere kleurling en betekenis,kunnen genieten van kleine dingen maakt een mens rijk.
    Mis je ook jullie eigen gemaakte lekkernijen,maar ook in Frankrijk maken je collegae lekkere dingen.
    Onze jongste kleindochter heeft een tekening voor je gemaakt omdat beppe haar slager zulke lekkere worst maakt.
    Wens je nog een goede gezonde reis zonder zere voeten.

vr gr Rinse en Hieke Brijker

• 18 April 2013 - 22:11

Emmy Spijkerman:

hallo Henk
    eventjes weer de groeten uit Hoogkarspel
    gelukkig niet zo warm als bij jou
    al kon het wel beter in het zonnetje zitten is er nog niet bij
    hou je taai verder groeten Tante Emmy

• 19 April 2013 - 14:37

Gerda Schoemaker:

Best Henk En familie.
    Mijn nam is Gerda Schoemaker. Ik wandel regelmatig een met Ada .
    En dan hebben we het natuurlijk vaak over je. Maar ook over je vrouw.
    Wat een enorme afstand ben je aan het lopen. Ik neem me petje voor je af. Ik heb de foto`s gezien. Heel mooi. En wat een verschil , nu 30 graden en ook temperaturen van onder nul en de sneeuw.
    Ik neem aan dat er vele momenten zijn geweest en nog zullen komen waar je echt jezelf tegen komt.

Ik wens je heel veel succes verder. Ik blijf je volgen . Vriendelijke groet . Gerda