9 Mei - Dag 89 - Reisverslag uit Frómista, Spanje van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu 9 Mei - Dag 89 - Reisverslag uit Frómista, Spanje van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu

9 Mei - Dag 89

Door: Henk Spijkerman

Blijf op de hoogte en volg Henk

09 Mei 2013 | Spanje, Frómista

Vandaag op naar Carrion: afstand 21 kilometer.

Niet lang vandaag maar doorlopen betekend 17 kilometer er bij en dat is geen optie. De route brengt mij over een enorm plateau en is voor het grootste gedeelte vlak, ook wel eens lekker. Vrij eentonig en saai maar je moet het er mee doen. De gehele dag regen daar werd ik ook niet zo vrolijk van maar de overnachting is goed.
We slapen in een klooster van een of andere zuster orde
en alles ziet er bekoorlijk uit inclusief de zusters.
Vele pelgrims zijn inmiddels weer naar huis vanwege blessures of nemen de bus naar de volgende plaats vanwege het slechte weer. Voor mij zit het grootse gedeelte van de tocht er inmiddels op, wat gaat de tijd toch snel. Ik heb nog 400 kilometer voor de boeg wat met een beetje opletten en geen pech hebben, mogelijk moet zijn. We gaan er voor.
Morgen op naar Terradillos, een gehucht met 80 inwoners, dus vroeg de weg op om slaapplaats te bemachtigen. We zullen zien wat dat mij brengen zal.

• 10 Mei 2013 - 19:33

Lies Bemelaar:

Hallo Henk
    Eindelijk een paar woordjes van ons
    Maar je weet. Internet is hier niet altijd
    Nog even Henk en je hebt een monster tocht volbracht
    Niet veel zullen je het na doen
    Henk nog even volhouden Dat zal je echt wel lukken
    Groetjes Jan. Lies.

• 10 Mei 2013 - 19:47

Jannie:

Hallo Henk

Vandaag werden wij in de Elfstedenwandeltocht weer getrakteerd op die heerlijke droge worst uit jullie slagerij. Daarvoor bedanken we jullie natuurlijk.
    Je hoeft nog maar 800 km te lopen, je hebt er nog steeds zin in en bent vast van plan je doel te halen.
    Henk succes en we volgen je met veel belangstelling.

Groet Appie en Jannie.

• 10 Mei 2013 - 20:10

Wiepie:

Hoi die Henk,

Al jou hele reis volg ik jou op deze site, de pelgrim verslagen die je elke dag maakt lees ik met genoegen!!
    Deze week lopen we zoals je weet, weer de Elfstedenwandeltocht!!
    Zo onderweg word door de "Elfstedenwandelaars-familie" veel gesproken over jouw pelgrimstocht die je op dit moment onderneemt. Ook hoor je vaak het grote respect wat ieder voor je heeft voor deze monstertocht!!
    Vandaag hadden we op de route Franeker-Dokkum weer de fantastische traktatie van een droge worst uit jullie slagerij, heeeeerlijk!!!
    Beste Henk nog heel veel succes gewenst met jou "laatste" kilometers, volgens mij met jou doorzetting vermogen moet het lukken!!

Groetjes Wiepie

• 10 Mei 2013 - 21:03

Annie Douma:

Hoi Henk,

Ek ik wol dy efkes tankje foar de lekker woarst hjoed op de 4e dei fan de 11-stêdenkuiertocht. It wie wêr tige lekker.
    En fierder winskje ik dy ek in goeie rintocht fierder nei Santiago.

Groetsjes Annie Douma

• 10 Mei 2013 - 21:38

Foekje Feenstra:

Hoi Henk,

Super, Henk en nog veeel succes maar jou kennende gaat dat zekergoed komen en Joke op de achtergrond gaat dit project lukken.Dus op naar Santiago!!!
    Morgen 11mei doen wij een wandeltocht bij Bakkeveen.
    Hou je taai veel gezondheid en blijven eten,we blijven je volgen.
    Groetjes,Foekje

• 10 Mei 2013 - 21:42

Hilda:

Hey Henk, hoe gaattie ?
    Heb je (met een klein omweggetje) buiten Fromista dat hele bijzondere kerkje nog bezocht ?
    Vergeet je niet dat het niet alleen van A naar Z gaat ?
    Moet veel aan jullie (Wil en jij) denken en leef erg met je laatste stuk mee.

• 10 Mei 2013 - 23:08

André Tanis:

Hoi Henk,

Het gaat geweldig met je! We zijn trots op je. Hou vol.
    Ik zit thuis i.p.v. de 11-steden. Door val op ijs een hernia opgelopen. Dat spijt me wel. Was vanavond liever in Dokkum geweest. Maar jij gaat geweldig en daar gaat het om. We blijven je volgen!

• 11 Mei 2013 - 10:27

Wim Haarsma:

Hoi Henk,
    Geweldig zoals je bezig blijft en respect voor je doorzettingsvermogen!
    Je verslagen blijven boeien, prachtig!
    Hier zijn we in afwachting van een spannende voetbal zondag en natuurlijk Moederdag.
    Zet hem op henk, we denken aan je en zullen een kaars voor je opsteken.
    Groeten van ons allemaal

• 11 Mei 2013 - 20:36

Emmy Spijkerman:

hallo Henk
    zit momenteel in de kermis drukte
    maar denk aan jou op deze speciale morgen
    10 mei van boven houden ze je vast in de gaten
    hou je haaks
    Tante Emmy en de loge.s Andy en Yannick

• 11 Mei 2013 - 20:40

Susan Luinenburg:

Hallo Henk,
    Bijna elke dag je verhalen gelezen, wat een belevenis en een geweldige prestatie.
    Je maakt heel wat mee,en ziet heel wat onderweg.
    Ook mijn ouders vinden het erg leuk we printen het geregeld voor hun uit.
    wat vliegt de tijd nog maar even dan ben je al weer thuis.
    Heel veel succes met de laatste loodjes,en met de optocht hebben we het er even over onder het genot van een borrel.
    Groeten van de Luinenburgjes,uit Scharsterbrug en ook van mijn ouders

• 11 Mei 2013 - 21:18

Renata En Pe:

Hallo Henk

Je bent goed bezig, nog even. geniet er nog maar van. Straks begint het 'gewone' leven weer. wens je veel succes met de laatste kilometers, houd je goed.

groetjes Renata

• 12 Mei 2013 - 00:14

Anneke:

Hallo Henk,

Hier ook even een berichtje uit Damwald.Wat doe je het goed man!! Had ook niet anders verwacht voor zo,n gedreven man als jou.Natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben dat je geen blessures op loopt, maar dat dwing je misschien ook wel af! We zijn vol verwondering dat je deze monstertocht bijna al hebt volbracht. Ook mem Swart vindt het geweldig.
    Henk succes nog met het laatste stuk, maar dat komt vast goed als je zo door loopt.
    En blijf vooral ook genieten!!

Groeten Sake en Annek

• 12 Mei 2013 - 10:30

Hans Kamp:

hoi Henk
    Wat maak jij een geweldige tocht.
    We lezen elke dag je verslag.
    Je doet het geweldig.
    heel veel succes voor het laatste stuk.
    groeten Hans en Betteke