10 Mei - Dag 90 - Reisverslag uit Carrión de los Condes, Spanje van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu 10 Mei - Dag 90 - Reisverslag uit Carrión de los Condes, Spanje van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu

10 Mei - Dag 90

Door: Henk Spijkerman

Blijf op de hoogte en volg Henk

10 Mei 2013 | Spanje, Carrión de los Condes

Vandaag op naar Terradillos: afstand 27 kilometer.

Eerst even over gisteravond. Om 20.00 uur een Mis met de zusters er bij als koor, indrukwekkend. Daarna de pelgrimszegen gehad, iedereen persoonlijk, nou dan gebeurt er wat met je. Daarna in de refugio nog gezellig gezeten en pelgrimsliederen gezongen met het sisterkoor, je make wat mee. Het ultreia lied daar kregen we allemaal kippenvel van.
Vroeg in de morgen op pad om de eerste 17 kilometer te overbruggen zonder faciliteiten, daarna door naar Terradillos, een gehucht met 80 inwoners en met pelgrims erbij ca 240. De eerste refugio zag er prima uit en we waren met 4 personen uit Friesland goed vertegenwoordigd. Tjeerd en Anke uit Sneek, Thea uit Bolsward en ondergetekende. Allemaal buren. Leuke avond gehad en ieder gaat ook weer zijn eigen weg.
Ik spreek zelf ook niets af, zie wel wie ik tegen kom en alleen ben je nu ook niet. Voor of achter je, altijd zie je wel iemand lopen en we zijn net schapen, we volgen elkaar en zo kom je ook in Santiago. Het landschap hier komt overeen met de Friese Wouden, dus dan weet je het wel, helemaal geweldig. Morgen gaan we naar El Burgo Ranero en maar zien wat die dag mij brengen zal.

• 12 Mei 2013 - 17:43

Jan En Joke:

Hoi Henk,
    Hier weer eens een reactie van ons,nou ja deze keer van mij alleen.Wat ga je goed man,je enthausiaste verhalen lezen we nog steeds.De natuur blijft je verrassen,zo denk je dat je in het buitenland loop,en zo word je weer verrast met het Friese wouden gevoel,daar hou je je dan maar aan dat dat ,over een paar weken weer werkelijkheid is.Maar eerst nog de eeuwige sneeuw,wat zal het mooi zijn als daar dan het zonnetje voor je op mag schijnen.Hier begint alles nu ook mooi te bloeien,we hebben net de bloemendagen achter de rug.De bollenvelden lagen er echt heel mooi bij,veel toeristen in de polder en aan de kust.Jan is vanmiddag vertrokken op de motor naar Polen,met onder andere een bezoek aan Auswithz ,voor deze 7 mannen ws een emotioneele ervaring,en ga ik komend weekend richting Joke,kijk er naar uit,en hopelijk mooi weer,kunnen we lekker fietsen.Heerenveen heeft vanmiddag ondanks verlies toch de playoffs gehaald,en Feyenoord definitief nr 3.
    Goed Henk geniet weer van alles wat er maar weer op je pad komt,de mensen ,de natuur,maar blijf vooral gezond,net zoals je schrijf,doe alles nu want er is geen later.
    Groetjes Jan en Joke

• 12 Mei 2013 - 22:49

Liana:

Ik geniet weer van je verhalen en er komen veel herinneringen boven. Bij de 11-stedenwandeltocht was je de meest besproken persoon en meest gemiste, maar gelukkig was er de worst. Wat hebben de uitdelers het koud gehad, de handschoenen konden wel aan. Maar ze hebben stand gehouden.
    Nog even dan zit het erop en kan de familie weer van je aanwezigheid genieten.
    Buon Camino