20 Februari - Dag 11 - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu 20 Februari - Dag 11 - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu

20 Februari - Dag 11

Door: Henk Spijkerman

Blijf op de hoogte en volg Henk

20 Februari 2013 | Nederland, Reuver

Vandaag gaan we naar Roermond: 15 kilometer.
Op tijd van bed gekomen en genoten van een zeer uitgebreid ontbijt.
Daarna afscheid genomen van Harry en Toos, de mensen bij wie ik overnacht heb. Het was allemaal super verzorgd waarvoor mijn dank.
Vervolgens brengt Harry mij met de auto op een route die leidt door de prachtige natuur langs de oevers van de Maas en de bijhorende pittoreske dorpjes. Wat is Nederland toch mooi en je kan het ook nog lopend redden!! Langs de weg meerdere malen met mensen over je raadt het wel gesproken en de meeste hadden dat ook altijd willen doen.
Rond de klok van drie uur kom ik aan in Roermond waar ik een sleutel kan halen bij de VVV om te overnachten in een refugié van de Chrisstoffelkerk. Daar ik vroeg in het jaar ben, volgens het gastenboek de eerste van 2013, heb ik de gehele ruimte voor mezelf. Snel installeer ik mezelf om daarna Roermond te gaan verkennen.
De avond benut ik om dit verslag te schrijven zodat jullie weer kunnen lezen wat er zo al gebeurd.
Morgen op naar Sittard en maar zien wat de dag ons dan weer brengen zal.

• 20 Februari 2013 - 21:49

Daan Spijkerman:

Hallo pap,

Alle verslagen staan weer op internet. Zal nu nog even bezig de laatste foto's toe te voegen.
    Veel succes weer de komende dagen! Nog een paar dagen en dan ben je het land uit!

Gr. Daan

• 20 Februari 2013 - 23:40

Sandy Plat:

Hoi ome Henk,

Heb even alle verslagen gelezen, hartstikke leuk! Mijn vader heeft vorige week echt een hele leuke dag gehad, heb alle verhalen gehoord. Nog heel veel succes en we blijven de verhalen volgen...

groetjes Sandy

• 21 Februari 2013 - 14:01

Nerie:

Heel herkenbaar. Ik heb er ook geslapen, toen was de refugio voor de eerste keer open. Was er ook alleen.
    In Houthem st.Gerlach was ik ook de eerste, misschien kom je daar ook.
    Je bent al een aardig end op weg door Nederland en dan over de grens!
    Leuk om je verslagen te volgen. Altijd interessant wat je zoal doet.
    Nog veel loopplezie en buen camino.
    groeten uit Heeg Nerie en Lolkje

• 21 Februari 2013 - 20:01

Renée En Jeanne Coumans Ns:

Leuk om te lezen

• 21 Februari 2013 - 21:07

Cees Wetter:

Hallo Henk,

Wat een pracht de verslagen te kunnen lezen van alle dagen die jij op je reis meemaakt.
    Nu in Limburg, gelukkig de carnaval voorbij maatje anders had je wel eens een vastloper kunnen oplopen.....hahah
    Nou je zal zeker niks te kort komen en als ik de verslagen lees is het toch heel bijzonder dat er diverse reacties komen van mensen die je onmoet die de reis ook hebben meegemaakt.
    Het is in het zuiden al goed te merken met lopen dat het niet zo vlak meer is dan bij ons in het noorden en westen van het land.
    Ik heb jarenlang door heel Nederland gewerkt en veel gereist en Limburg is qua natuur erg mooi, de mensen zijn ook anders dan wij in het westen, wat overigens niks mis mee is en zeker als je dat zelf ervaart onderweg.
    Had afgelopen dagen nog even contact met zoon Daan en uiteraard hadden we het over jou maatje, het praat altijd makkelijker als je er zelf niet bij bent .....toch?
    Nee hoor, alle gekheid op een stokje. Ik vertelde Daan dat ik (hoe toevallig kan het zijn) ik weer eens vanuit de bank en openhaard aan voor mijn gevoel weer eens lekker zat te zappen.
    Ria zegt wel eens vaker; als ik nog eens op de wereld kom en ik mag het zeggen wat ik wil zijn dan kies ik er voor '' afstandbediening van de tv '' te mogen zijn. Dan hou je me tenminste wat meer vast etc.
    Lachen natuurlijk maar al zappend kwam ik op filmnet 1 waar de film '' The Way " werd getoond.
    Ik kwam er in op een moment dat de fiilm al een behoorlijke tijd draaide maar werd meteen gefasineerd door de vier hoofdrolspelers tw. een een Australische dame, een Hollandse man, een Scandinavier en een Amerikaan gespeeld door acteur Martin Sheen.
    Ik zou iedereen aanraden deze film te gaan zien want het gaf mij een fantastisch beeld waarvan ik hoop dat Henk heel veel aan de lijve gaat ondervinden.
    De reis naar Santiago Compastella is voor een filmkijker al een belevenis laat staan als je hem zelf lopend ervaart. Zou leuk zijn als er andere ook iets over vertellen als zij / hij de film hebben gezien.
    Succes met het verloop van de reis Henk......... wat een verrijking van je geest om mee te mogen maken.

Groet Ria en Cees Wetter / Almere

• 21 Februari 2013 - 21:59

Paul Knol:

Hallo Henk, hier ff een berichtje van je ouwe buurman uit Nibbixwoud, Ik heb gelezen dat je al een aardig stukje op weg ben, wij wensen je heel veel loop-plezier en zullen je volgen op je tocht naar het verre zuiden. Groetjes Paul en Lia uit Grootebroek

• 21 Februari 2013 - 22:58

Jouke En Joke Poortman:

Zoveel mensen ontmoeten, en dan heb je daar weer mensen uit Akkrum....!
    Maar het is leuk om je verhalen te lezen.
    Heel veel succes en we wachten weer op je volgende reisverslag.
    Groetjes Jouke en Joke.

• 22 Februari 2013 - 11:15

Past.Alferink:

Beste pelgrim, Henk,

Fantastisch de e-mails te lezen die je naar ons toestuurt en die wij aan jou meegeven!
    Je hebt - naar mijn gevoel- al heel wat beleefd! En wat er nog staat te wachten.
    Als ik 20 jaar jonger was...zou ik er ook nog wel eens een stuk van de camino willen
    proberen te lopen. Maar.....nu lukt zo`n afstand niet meer..!Maar we zijn met jou
    op weg en volgen jouw tocht! Henk, ik ben heel benieuwd hoe het je zal gaan.
    Ik hoop (en bid) heel goed!
    Ik ga binnekort eens even bij Joke langs. Eeens horen hoe zij het meebeleeft!

Het ga je heel goed!
    Hartelijke groet,