21 Februari - Dag 12
Door: Henk Spijkerman
Blijf op de hoogte en volg Henk
21 Februari 2013 | Nederland, Roermond
Gisteravond alleen aanwezig in de refugio van de Chrisstoffelkerk.
Dit is een onderkomen voor pelgrims en ja wis, daar hoor ik nu ook bij.
Alles er op en er aan maar ook niet meer dan dat. Eenvoud siert de mens/pelgrim en dit is zeker van toepassing. Vanmorgen vroeg op pad en onderweg ontbijten. In een refugio moet je namelijk zelf zorgen voor je eten dus dat hebben we tussendoor al ingekocht.
De tocht verloopt voorspoedig en op de hoogte van Echt bedenk ik even een bakkie koffie te halen bij Frank de Rond van Livar vlees. Dat had ie natuurlijk niet kunnen bedenken: een slager die lopend voor zijn deur verschijnt uit Friesland. Al met al gezellig en nog een lekkere paar worsten mee voor onderweg. Het valt op dat er meerdere malen geclaxonneerd wordt. Wanneer ik in de binnenstad van Sittard aankom, word ik onmiddellijk aangesproken door een echtpaar die vertellen mij gezien te hebben in Roermond. Dan kan je natuurlijk niet liegen, ze herkenden mij namelijk aan de St. Jacobschelp. Vervolgens een lekker biertje pakken, mailtjes lezen en beantwoorden en op naar het logeeradres. Deze keer slaap ik bij de Familie Coumans, renee en jeanne, die voorstelden om mij op te laten halen vanuit het centrum van Sittard. Ze zijn er nog plenty: goede mensen, je moet ze alleen tegenkomen en willen herkennen. De ontvangst was weer uitstekend en binnen no time zaten we gezellig aan de warme maaltijd. Vanavond op tijd naar bed en moren maar zien wat de dag ons brengen zal in St. Gerlach.
22 Februari 2013 - 14:17
Ronald:
Hallo Henk,
Het blijft leuk om iedere dag je nieuwe belevenissen te lezen. Je komt nu al aardig richting grens van het land met de pintekes, bollekes en de friterie (maar dan in het frans) langs de kant van de weg. Ben benieuwd hoe het daar verder gaat met de gastvrijheid, claxoneren e.d. Als ik je verhalen zo lees zit dat in Nederland (gelukkig) nog wel goed. Veel wandelplezier en de komende dagen de muts maar ff iets verder over de oren trekken!!
Groeten Malden. -
22 Februari 2013 - 15:26
Piet Van Den Broeck:
Henk,
Wat schrijf je altijd leuke berichtjes. Geen oeverloos ge-o-ha, maar heerlijk to the point.
Ga zo door, ik vind het altijd leuk om de verhaaltjes te ontvangen.
Succes, heel veel sterkte en veel plezier verder.
Piet -
22 Februari 2013 - 16:38
Ed:
Hallo broeder
Ik vind het leuk om je iedere dag te volgen en je verhalen te lezen.
We komen vanmiddag net terug uit Amsterdam,we zijn op bezoek geweest bij Dirk en Carla en hebben verteld over jouw pelgrimstocht.
Dit vonden zij erg bijzonder alleen Marian zij je kan toch beter op het vliegtuig stappen.
ik moest je de groeten doen en Marian is jouw nog steeds niet vergeten.
Veel succes met tocht Gr. Ed -
22 Februari 2013 - 18:18
Nico En Sis:
Henk weer even reageren van uit Grootebroek. We zitten gewoon al te wachten op jou verslag van de vorige dag, ontzettend leuk. Je bent best wel populair hier in Nederland, wat je ook vertel wat zijn er ook een heleboel goeie en lieve mensen. Ik heb zelf heerlijk een weekje vakantie gehad,en volgende week weer beginnen.We zijn afgelopen dinsdag naar de Jantjes geweest, Nellie was ook mee ze speelde in Purmerend. Kick had de hoofrol Dries,ontzettend leuk. Wat speelde hij goed en wat zong hij mooi geweldig.Daarna nog even met kick en Frans wat gedronken. Nou broer hou je goed en veel liefs van
Nico en Sis.
22 Februari 2013 - 19:08
Bert Wagenaar:
Hoi Henk,
Vandag alweer de 13e dag en het is niet eens vrijdag.
Nog even en je hebt je eerste land achter je gelaten.
Nog 13 á 14 weken wandelen je hebt Sntiago te pakken.
Ik volg je wandelingen via de computer en heb het er regelmatig
over met je zwager Leo.
Deze week hadden we het nog over dat het een hele reis is, maar Leo zegt
dat je taaie bent dus het zal wel goed komen.
Kan je nagaan Henk ben bijna 14 dagen onderweg en je hebt al van alles mee gemaakt.
Sneeuw, vorst, regen en zon.
Hoe is het met je voeten? wil daar eens wat over schrijven je loopt tenslotte
iedere dag.
Ben je ook van plan om in dit tempo door te gaan of bouw je straks ook
rust dagen in.
Bijvoorbeeld 6 dagen wandelen en dan een rustdag.
Ik wens je veel plezier lees graag je verslagen dan weet ik in ieder
geval wat ons over 2 jaar te wachten staat.
Henk goed weekend Bert. -
22 Februari 2013 - 22:10
Ad Kuijten:
Hoi Henk,
Op vrijdagmiddag zag ik je lopen in Schimmert.
Als chauffeur van een koeriersdienst sprak ik je aan en reageerde je spontaan.
Op weg naar Valkenburg hebben we kennisgemaakt en even van de wonderlijke reis vernomen.
Wat een lef en doorzettingsvermogen, veel succes en een goede pelgrimstocht gewenst.
Groeten van de chauffeur van vrijdag,
Ad K.