1 April - Dag 51 - Reisverslag uit La Châtre, Frankrijk van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu 1 April - Dag 51 - Reisverslag uit La Châtre, Frankrijk van Henk Spijkerman - WaarBenJij.nu

1 April - Dag 51

Door: Henk Spijkerman

Blijf op de hoogte en volg Henk

01 April 2013 | Frankrijk, La Châtre

Vandaag op naar Neuvy-Saint-Sepulchre: afstand 19 kilometer.

Na goed overleg met mij zelf een niet te lange tocht ook met het voor uitzicht dat als ik doortrek ik een tocht van 42 kilometer voor de kiezen krijg. Dat moet maar niet en dat was maar goed ook. Vooral het feit dat de meeste winkels vandaag dicht zijn, dus geen eten op zon lange tocht, deed mij komen tot dit besluit. En het was een voltreffer. Een prachtige niet te lange tocht, uitstekend weer en op tijd gearriveerd in het stadje met een geweldig mooie basiliek. Ook het dorp was compleet versierd vanwege Pasen en dat gaf me dan toch nog een heerlijk gevoel. Er was kermis en voor hun doen grote optocht met versierde wagens en de harmoniekapel met Wim Anker voorop, zo noem ik hem maar. Net Akkrum.
Of ik thuis kwam; Neuvy is een echte pelgrims stad waar ze alles weten over Santiago. Heel veel mensen spraken me aan en vonden het geweldig wat ik deed en waren onder de indruk om mij, die slager uit Akkrum, te ontmoeten. Zelf deed het me ook het nodige en na het bezoek aan de kerk was de beker wel aardig vol. Een kerk trouwens om te moeten zien, zeer indrukwekkend. Daarna werd ik nog aangesproken door een echtpaar uit Engeland, die hebben hier een huisje, en nog een aardig poosje zitten te kletsen over alles en nog wat. Ik was helemaal in mijn element en dan is het leven nog zo slecht niet. De behuizing is uitstekend, appartement, van mensen die nu nog op vakantie zijn maar speciaal voor mij de sleutel hadden klaar gelegd zo dat ik me kon redden. Morgenochtend zal ik ze wel zien. Nou dan heb je de hoofdprijs, of niet?? Zojuist nog een telefoontje gehad van de mensen uit Engeland om bij hun te gaan koffie drinken en dat gaan we natuurlijk ook doen.
Niet doen is een gemiste kans!!!!
Vanavond nog wat eten om de hoek van de deur bij heel aardige mensen van het cafeetje, voor een speciaal prijsje, nog even praten en niet te laat naar bed. Morgen gaan we naar Gargilesse een ritje van 24 kilometer, route is al klaar en maar weer zien wat die dag mij zal brengen.