2 April - Dag 52
Door: Henk Spijkerman
Blijf op de hoogte en volg Henk
02 April 2013 | Frankrijk, Neuvy-Saint-Sépulchre
Vanmorgen op tijd de weg op om naar Gargilesse te gaan. Na een uur wandelen werd ik opgepikt voor de koffie bij Steve en Ruth de mensen uit Engeland. We zaten heerlijk in de tuin en het ontbijt stond voor me klaar.
Helemaal geweldig om zulke mensen te ontmoeten. Na de route nog eens door genomen te hebben, rade Steve mij aan om door te gaan naar Crozant, binnendoor een ritje van 25 kilometer. Zodoende kon ik Gargilesse liggen laten en kon ik een mooie slag slaan. Ze gaven me voldoende proviand mee dus er voor met de ????.
De tocht was vrij pittig door de heuvels maar de moeite waard. Rond 4 uur arriveer ik in een pelgrims hotelletje waar de madam mij hartelijk verwelkomde en direct de overnachting voor de volgende dag voor mij regelde. Ik moet eerlijk zeggen dat de mensen mij zeer terwille zijn en erg vriendelijk zijn. Komt mede ook omdat ik pelgrim ben en daar hebben ze hier veel waardering en respect voor. Heeft zo wel zijn voordelen.
Morgen gaat de tocht naar La Souterraine een ritje van 25 kilometer en maar weer zien wat dat mij brengen zal.
02 April 2013 - 19:42
Bert Wagenaar:
Hoi Henk,
Het is alweer een weekje terug dat ik iets op papier heb gezet.
Vanmorgen nog even met je zwager Leo over je gesproken.
We nemen ons petje af wat betreft je door zettings vermogen.
Heb jij soms voor iedereen een wordt meegenomen uit je slagerij.
Als ik lees wat je schrijft is iederenn blij dat ze je spreken.
Maar dat kan ook bijna niet anders je hebt altijd wel een praatje hier of daar.
Als ik je laatste verslagen lees en de kaart bekijk ben je volgens mij halverwege.
Wat is dat Frankrijk toch verschrikkelijk groot.
Henk veel plezier en hou je haaks.
Groet Bert Wagenaar. -
03 April 2013 - 00:45
Albert Gort:
Henk,
Als ik even tijd vrij kan maken lees ik jouw verslag 's avonds al,anders pas de volgende ochtend.
Jammer dat je Gargilesse hebt gemist, zoveel kunstenaars die daar hun domicilie hebben gehad,zoveel pelgrims die daar hebben overnacht, het was best een aanrader geweest.
Maar zoals iedere pegrim, treur je daar niet over. Crozant is ook heel erg goed, zelfs de koster liep mij achterna toen ik het verkeerde pad koos en bracht mij, al meer dan een uur met mij mee wandelend weer op de juiste weg. Hij moest een uur lopend terug en ik kon gewoon de Camino volgen.
Henk, bon Camino
Ultreia Albert -
03 April 2013 - 09:03
Jannie:
Hoi Henk
Als ik zou al die verhalen van jou lees dan beleef je veel als pelgrim vooral veel hartelijkheid en verbondenheid en dat is voor ons weer leuk om te lezen.
Henk een fijne wandeldag en oant sjen.
Groet Appie en Jannie.